mgr Kamil Osowski
Gabinet Premium
21 Lip

Frittata z kiełbasą z kurczaka i chrzanem

Pyszna frittata

1 porcja 400 kcal

 

jaja 2 sztuki 100 g

mleko 1 łyżka 10 g

kiełbasa z kurczaka 1/2 małej sztuki 35 g

chrzan 1 łyżeczka 10 g

cebula 1/2 średniej sztuki 35 g

mozzarella 3 plastry 45 g

pomidorki koktajlowe 5 sztuk 100 g

oliwa z oliwek 1 łyżeczka 5 g

sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w piórka, a kiełbasę w plastry. Podsmażyć na oliwie, aż wydobędzie się aromat. Najlepiej zrobić to na patelni, którą można wstawić do piekarnika. Ostudzić. Jajka roztrzepać widelcem z dodatkiem mleka, doprawić solą i pieprzem, dodać chrzan. Dobrze wymieszać. Przelać do patelni, na której wcześniej była podsmażana kiełbasa. Dodać pokrojone na połówki pomidorki oraz kawałki sera. Zapiekać w temperaturze 180 stopni przez 20 min.

Twój komentarz




POKAŻ