mgr Kamil Osowski
Gabinet Premium
26 Marz

Galaretka z kurczaka

Galaretka z groszkiem i jajkiem

Składniki: (porcja 230 kcal)
 
Jaja - sztuka 
Filet z kurczaka/udko - 100 g
Groszek zielony konserwowy/.kukurydza - 15 g
Liść laurowy
Marchew - sztuka 50 g
Seler korzeniowy - 30 g
Ziele angielskie - szczypta 
Żelatyna - 10 g
Sok z cytryny - 6 g


Sposób przygotowania
Jajka ugotować. Warzywa obrać i razem z mięsem włożyć do garnka. Zalać dwoma szklankami wody i gotować około 30 minut. Wywar ostudzić i przecedzić. Mięso pokroić w plasterki, marchewkę w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 1 niepełnej szklance gorącego wywaru i przestudzić. Mięso, jajko, groszek i marchewkę umieścić w małej miseczce, zalać żelatyną i odstawić do stężenia. Gotową galaretę polać sokiem z cytryny.
 

Twój komentarz




POKAŻ