mgr Kamil Osowski
Gabinet Premium
14 Czerw

Makaron z indykiem i szparagami

Wiosenne przysmaki

 

Składniki:
- 1 ząbek czosnku
- ok. 150 g fileta z indyka
- 1 szklanka makaronu penne (najlepiej z mąki durum)
- 1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego
- 1 kawałek pora
- 5 szparagów zielonych.

Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Od szparagów oddzielić części niejadalne (odłamać zrewniałe końcówki), podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem. Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać.

Twój komentarz




POKAŻ