mgr Kamil Osowski
Gabinet Premium
02 Czerw

Omlet ze szparagami i łososiem

Pyszny wiosenny omlet

 

Składniki:

-1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
-3 jaja
-pół opakowania łososia wędzonego ok/70g,
-5 szparagów zielonych,
-garść pomidorków koktajlowych
-koperek

Sposób przygotowania:

Szparagi umyć, odłamać twarde końce (same złamią się w odpowiednim miejscu). Łodyżki pokroić ukośnie na ok. 1/2 cm kawałki, główki pozostawić w całości. Wrzucić na lekko osolony wrzątek i gotować ok. 2 minuty, odcedzić. W misce roztrzepać widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Dodać szparagi i łososia pokrojonego na kilka kawałków. wszystko wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać oliwę. Wlać masę jajeczną z dodatkami. Dodać połówki pomidorków koktajlowych. Ustawić mały ogień, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie przez ok. 5 minut. Gotowy omlet posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować koperkiem

Twój komentarz




POKAŻ